Consultant

Peter Dreschler

Peter Dreschler is sinds 2020 aangesloten bij Next Ground als consultant met als specialisaties: product ownership, product management, IoT/digital, energietransitie, mobiliteit en telecom. Verandering en innovatie staan al ruim vijftien jaar centraal in zijn carrière.

“Mijn passie voor duurzaamheid en mobiliteit wil ik graag integrerenin mijn werk. Vaak is mijn taak orde te scheppen in de chaos.”
Peter Dreschler Consultant

Track record

“Vanuit verschillende rollen binnen IT-projecten en interne veranderprogramma’s bij de ANWB ben ik me, vanuit een persoonlijke affiniteit, steeds meer gaan richten op veranderingen en innovaties met een directe impact op klanten,” vertelt Dreschler. “Bij Ziggo, later VodafoneZiggo, ben ik als business consultant betrokken geweest bij onder meer de landelijke uitrol van nieuwe WiFi-proposities, het landelijk omschakelen van analoge naar digitale televisie en de uitrol van de Mediabox Next.”

“Als adviseur richtte ik mij daarbij uitsluitend op het beheersen van de impact van deze veranderingen op klanten, zodat in dergelijke veranderingen altijd de juiste balans gevonden werd tussen operationeel/commercieel belang en klantbelang. In deze rol werkte ik vaak als onderdeel van productmanagement- en innovatieteams en heb me zodoende verder ontwikkeld tot product owner en manager.”

“Ondertussen groeide mijn behoefte om als zelfstandige te werken en mijn passie voor duurzaamheid en mobiliteit te integreren in mijn functie. Begin 2020 ben ik daarom voor mezelf gestart als product owner en manager en heb ik me aangesloten bij Next Ground. In mijn huidige opdracht bij Eneco bevind ik mij midden in de energietransitie. Ik ben als technisch productmanager/owner van een Microsoft Azure ontwikkelteam direct verantwoordelijk voor het vormgeven van een IoT-oplossing die klanten meer comfort oplevert en Eneco helpt bij versnelde digitalisering en waardevolle data over hun netwerk.”

Orde in de chaos

“Als interim product manager/owner schep ik vaak orde in chaos. Ik weet snel de juiste competenties te vinden waarmee ik belanghebbenden op verschillende niveaus effectief van dienst kan zijn. En waarmee ik me vooral ook kan richten op één van mijn belangrijkste taken: zorgen dat het ontwikkelteam optimaal kan presteren. Ik pas hierin uiteraard verschillende elementen van Agile werken toe; niet als religie maar als waardevol hulpmiddel. Daarnaast breng ik als persoon veel energie, ambitie en positiviteit in een team en ben ik gek op nieuwe ideeën en concepten die bijdragen aan een win-win-win. In de komende jaren zie ik mezelf verder ontwikkelen tot specialist in digitale toepassingen in het kader van duurzaamheid en mobiliteit.”

“Mijn passie voor duurzaamheid en mobiliteit wil ik graag integrerenin mijn werk. Vaak is mijn taak orde te scheppen in de chaos.”
Peter Dreschler Consultant

De match met Next Ground

“Vanuit mijn wens om duurzaamheid en mobiliteit meer te integreren in mijn werk ontmoette ik Tijmen Pardijs. Er was direct een klik waarmee ons gesprek al snel veranderde in een open sollicitatie bij Next Ground. Wat mij aanspreekt aan Next Ground is de persoonlijke benadering van de managing partners Tijmen en Maarten. Het vertrouwen dat je ervaart, open en prettige communicatie, samen ergens naar kijken, respectvol en integer. Daarnaast sluit hun netwerk aan bij mijn ambities op het gebied van duurzaamheid, digital en data.”