Consultant

Ad Quik

Ik ben Ad Quik, woon in Soest samen met Annemarie en onze 3 dochters en sinds december 2022 aangesloten bij Next Ground als business / change consultant. Het duurzaam veranderen van organisaties met als doel concurrentiepositie te behouden of te verbeteren, maakt mij enthousiast! Vanuit gedrevenheid pak ik een leidende rol in het oplossen en/of coördineren van complexe vraagstukken. Het geeft mij veel voldoening om oplossingen te implementeren als duurzame verbeteringen in het business model van de organisatie. Dit alles met één duidelijk uitgangspunt: “De klant!”
In Next Ground heb ik een club gevonden die qua type mensen & kernwaarden nauw aansluit bij mij als persoon en mijn manier van werken.

Trackrecord
Mijn carrière startte ik ooit als projectmanager in de verzekeringsbranche. Een van mijn eerste projecten betrof de overname van een verzekeringsproduct; inclusief productontwikkeling met een nieuwe leverancier, proces- & systeeminrichting, juridische inrichting en migratie van de bestaande verzekeringsportefeuille. Het nieuwe product was een groot succes wat de verkoop van verzekeringen al snel verdubbelde en vervolgens de aantallen van de schadeverzekering ruimschoots evenaarde.
Vanaf 2014 stond ik aan de basis van een strategisch verbeterprogramma tussen Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) en Pon’s Automobiel Handel (PAH). Dit was een interessant traject omdat de business modellen van zowel Dealers / PAH / VWPFS verwerkt moesten worden voor alle financiële producten. Na het definiëren van de customer journey en de bijbehorende architectuurplaat, hebben we in agile teams online autoverkoop middels private lease geïntroduceerd. Dit hield in: Propositie management (Auto & Financieel product), Dynamisch online calculeren, Online aanvraagstraat en een Klantportaal (particulier & zakelijk).
In de daaropvolgende jaren ben ik meer bezig geweest met de strategie van de organisatie (VWPFS) en het maken van de vertaalslag van een high level 10 jarenplan naar een concrete korte termijn roadmap.
Voor Santander Consumer Finance heb ik de afgelopen jaren de implementatie van een leadmanagement systeem begeleid. Door de koppeling met verschillende bronsystemen bepaalde het systeem zelf wanneer er een “Early renewal lead” aanwezig was in het systeem. Eindelijk kon er concreet gestuurd gaan worden op het behoud van klanten en het portfolio in plaats van alleen maar sturen en belonen op new business.
In mijn huidige eerste opdracht als zelfstandige ben ik terug in de automotive branche gecombineerd met financiële dienstverlening. Voor Bovėmij werk ik aan de uitfasering van een bedrijfsonderdeel.

“Door de weerstand bespreekbaar te maken, begrip te tonen en richting te geven aan hoe hiermee in het project om kan worden gegaan, krijg ik mensen in beweging”

Realiseren door verbinding & focus
In steeds complexer wordende organisaties is het realiseren van verandering vaak uitdagend. Door contact te leggen met stakeholders, te luisteren naar hun visie op de verandering, detecteer ik drijfveren, maar ook obstakels en risico’s. Door deze weerstand bespreekbaar te maken, begrip te tonen en richting te geven aan hoe hiermee in het project om kan worden gegaan, krijg ik mensen in beweging. Door het opzetten van een duidelijke planning en prioritering creëer ik focus in de groep, wat snel leidt tot resultaat!

Een match met Next Ground
Zelfstandig maar niet alleen! Een hele mooie combinatie van de vrijheid van een zelfstandige, maar tevens ook kunnen leunen op de brede kennis en het netwerk van een organisatie met ruim 50 zeer ervaren professionals. Dit gecombineerd met de kernwaarden van Next Ground, zorgt ervoor dat er een mate van homogeniteit bestaat in een grote groep van individuen waarin ik me snel thuis voel.
Ontstaat er binnen je opdracht een probleem waar je zelf niet direct het antwoord op hebt? Dan kan en mag je altijd terugvallen op de kennis en kunde van deze groep. Dit geeft jou als zelfstandige net wat meer body dan wanneer je volledig individueel binnenkomt.
Ook de uitbreiding van aandachtsgebieden zoals Data & AI en ook de wens om Duurzaamheid toe te voegen aan het dienstenpakket spreekt mij erg aan. Duurzaamheid is één van de richtingen waarin ik mijzelf verder wil specialiseren.