Consultant

Elles de Koning

Ik ben Elles de Koning en woon samen met mijn partner in Hilversum. Sinds februari 2022 ben ik aangesloten bij Next Ground.

Track record
De eerste 17 jaar van mijn carrière was ik marketeer. Ik werkte voornamelijk in de uitgeversbranche. Bij Sanoma Media ontwikkelde ik mezelf tot specialist op gebied van (subscription)marketing en als manager, maar ook als proces- en systeemkenner binnen mijn werkgebied. Bij Newskool Media verschoven mijn werkzaamheden, toen ik betrokken raakte bij het implementeren van marketing automation software. Als product owner en projectmanager begeleidde ik een IT project. Ik leerde over datawarehouses, API’s en migraties. Door mijn uitgebreide business kennis wist ik heel goed wat ik wilde van het systeem. Dat leidde tot het ontwikkelen van allerlei nieuwe functionaliteiten, in samenwerking met de leverancier. Deze implementatie vond ik zo uitdagend, dat ik als zelfstandige soortgelijke projecten ben gaan begeleiden bij andere uitgevers. Gaandeweg merkte ik dat mijn inhoudelijke kennis goed van pas kwam, ik wist waar ik het over had, maar ook dat ik wat tekort schoot qua IT-kennis. Ik wilde de ‘IT-taal’ beter begrijpen en spreken.

“Ik ben een pionier, iemand die graag iets nieuws opzet of iets bestaands verder kan uitbouwen. Ik hou ervan om processen te bedenken, te vernieuwen en te verbeteren. Maar… eerst denken (en goed luisteren) en dan pas doen.”

Toen ik gedurende de coronapandemie tijdelijk geen opdracht had, greep ik dat moment aan om aan een studie te beginnen. In een half jaar rondde ik met succes de fulltime studie Data & AI track af bij de Techionista Academy, waardoor ik nu in het bezit ben van zowel hard als soft skills op het gebied van IT (diverse Microsoft Azure certificaten behaald). Na afronding van deze opleiding deed ik een jaar praktijkervaring op als Business analist IT. Daardoor kan ik nu nog beter de verbinding maken tussen business en IT.

Grondig te werk gaan
Je kunt optekenen hoe een proces in elkaar zit, maar de meest interessante antwoorden krijg je meestal op de vervolgvraag: ‘Gaat dat altijd goed dan’? Vaak is het antwoord ‘nee’. De ‘waarom niet?’ die daar dan weer achter zit, dat is vaak de eerste stap naar een optimalisatie waar iedereen blij van wordt. Dit doorvragen kost in het begin soms extra tijd, maar dat betaalt zich later altijd terug. Goede beslissingen neem je aan het begin van een proces.

Vervolgens een mooie oplossing bedenken is één ding, maar de implementatie goed uitvoeren en zorgen dat een organisatie er optimaal mee kan werken; dát is wat mij betreft het allerbelangrijkst. In de praktijk betekent dat heel goed luisteren vanaf het begin en doorgaan tot het af is en alles lekker loopt.

De match met Next Ground
Ik werk sinds 2018 freelance en vind het een fijn idee dat ik nu als zelfstandige tóch een groep collega’s heb waarmee ik kennis kan delen en kan sparren en waarvan ik kan leren. Daar wordt het eindresultaat altijd beter van. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk dat Next Ground aan Talent development doet. Sinds ik het studeren en leren weer heb ‘herontdekt’ voel ik een enorme drive om me te blijven ontwikkelen. Op die manier houd ik plezier in mijn werk.

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.