Consultant

Guus van Wijk

Ik ben Guus van Wijk en sinds 2020 ben ik verbonden aan Next Ground. Mijn passie is het daadwerkelijk realiseren en borgen van complexe organisatieveranderingen, waarbij moderne en vernieuwende automatiseringsoplossingen een grote rol spelen. Next Ground sluit uitstekend aan op mijn persoonlijke ambitie om gave verbeteringen te realiseren, met veel aandacht voor het interpersoonlijke aspect.

Track record
Al tijdens mijn studie bedrijfskunde aan de VU in Amsterdam, werkte ik voor een commerciële vastgoedbank in Utrecht. De bank groeide zo hard qua portefeuille, dat de organisatorische inrichting de groei nauwelijks kon bijbenen. Dat gaf ontzettend veel mogelijkheden om in een relatief korte tijd, veel mooie, impactvolle projecten uit te voeren. Een goede reden om er na afronding van mijn studie te blijven werken. Al snel kwam ik erachter dat ik warm loop voor de combinatie van inhoudelijke complexiteit, vernieuwing, een complex stakeholderveld en hoge tijdsdruk. Dat is een cocktail waar ik veel energie van krijg en het best tot mijn recht kom.

“Wat ik herken bij Next Ground: stevige professionals met een open blik naar de wereld die in staat zijn om mensen bij elkaar te brengen.”

Inmiddels heb ik brede ervaring opgedaan met project- en programmamanagement, in zowel profit- als non-profitorganisaties. Daarbij ben ik vaak de verbindende factor tussen ICT en business. Voorbeelden van projecten en programma’s die ik heb gedaan zijn: implementatie DMS, implementatie CRM, implementatie digitale handtekeningen, business integraties, reorganisaties, datamigraties, implementaties van nieuwe wet- en regelgeving etc. Naast project- en programmamanagement heb ik ook diverse adviesrollen en lijnmanagementrollen vervuld. Met zowel waterval- als Agilewerkwijzen en -rollen heb ik ruime ervaring.

Common ground

Ik ben ervan overtuigd dat teamdiversiteit -zowel qua inhoudelijke achtergrond als levensbeschouwelijke- bijdraagt aan een breder gedragen en meer inclusieve bedrijfsvoering. En dat heeft ook zeker zijn uitwerking op het succes en plezier binnen een organisatie. Een goede consultant heeft in mijn ogen dan ook een open mindset, waardoor diegene in staat is om mensen met elkaar te verbinden. En dat is wat ik herken bij Next Ground: stevige professionals met een open blik naar de wereld die in staat zijn om mensen bij elkaar te brengen.

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.