Consultant

Jan Limpens

Ik ben Jan Limpens en sinds 2023 ben ik verbonden aan Next Ground. Mijn passie is het realiseren van projecten waarbij de implementatie mijn bijzondere aandacht heeft. Graag vertel ik iets over mijzelf en waarom ik voor Next Ground heb gekozen.

Track record
Na mijn studie Bedrijfskunde ben ik gestart bij KPN International. Daar ben ik verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen van het opleidingscurriculum voor international sales & consultancy. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar innovatieontwikkeling. Als procesmanager en vervolgens als project-en implementatiemanager viel er veel te leren; onder andere bij de ontwikkeling van de IP-VPN dienstverlening. In deze fase werkte ik voor het eerst samen met Tijmen.

Als projectmanager op het gebied van Mobiele diensten heb ik meer producten mogen ontwikkelen en naar de markt gebracht. Voorbeelden hiervan zijn Groepsbundels, Internettend de winkel uit, Dagkaarten voor roamen in het buitenland en het mede ontwikkelen van de Internet of Things dienstverlening. In deze periode heb ik de overstap gemaakt naar de nieuw opgerichte IoT-afdeling. Daar heb ik de implementatie gerealiseerd voor het aansluiten van nieuwe klanten op het platform en later als technical sales consultant klanten geholpen met het inpassen van technische oplossing in hun business uitdagingen.

“Een succesvolle implementatie begint al bij de start van het project”

Freelancen
De tijd was rijp om als freelancer verder te gaan. Na het afronden van mijn tijd bij KPN heb ik als zelfstandig projectmanager gewerkt voor PostNL, Infonet en opnieuw KPN. Hier heb ik voor de afdeling Interactieve TV de implementatie-functie met het bijbehorende proces ontwikkeld. Tevens heb ik hier diverse projecten uitgevoerd zoals de introductie van BBC First in Nederland, met bijbehorende commerciële campagne, introductie van de HD Glas kanalen en de introductie van Videoland Unlimited als de videotheekdienst op het platform.

Na mijn telecomtijd ben ik bij NS als projectmanager, en later als epic owner, verantwoordelijk geweest voor projecten op het gebied van personalisatie. Hier heb ik projecten uitgevoerd als het invoeren van de AVG wetgeving binnen de afdeling Commercie, het samenvoegen van drie klantadministraties (online losse kaartverkoop, abonnementen en NS International), het opnieuw inrichten van het online permissiemanagement en als projectmanager voor het cyber-weerbaar maken van de diverse betaalomgevingen.

Van de NS was het een kleine stap naar ProRail. Hier ging ik onder andere als implementatiemanager aan de slag voor de implementatie van een applicatie binnen Asset Management.

De lijn met Next Ground
Gedurende mijn carrière heb ik altijd contact gehouden met Tijmen. We spraken elkaar regelmatig over waar we stonden en waar we mee bezig waren. Zo ook na mijn tijd bij ProRail en Tijmen een mogelijkheid voor mij zag bij Pon Academy. Inmiddels ben ik gestart met deze opdracht; het vervangen van het Learning Management Systeem. De open en transparante wijze waarop Tijmen en Next Ground werken heeft mij overtuigd om me aan te sluiten bij het Next Ground netwerk. Als zelfstandige werk je vaak alleen vanuit je eigen bedrijf(je). Met het netwerk van Next Ground kan ik mijn ervaring delen met anderen én leren van de ervaringen van anderen. Dat kan alleen maar tot betere successen leiden!

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.