Managing Consultant

Jeroen van Barneveld

Ik ben Jeroen van Barneveld, geboren in Utrecht, en na wat omzwervingen sinds 2004 weer woonachtig in de Domstad. Een trotse Utrechter en Utrechtenaar, en sinds eind 2023 betrokken bij Next Ground. Mijn belangrijkste drijfveer: anderen helpen te komen waar ze willen zijn en te stimuleren hun talenten te ontdekken en benutten. In mijn werk houd ik me daar dan ook graag mee bezig, door waardevolle verbindingen maken (mét anderen of tussen anderen) die positief bijdragen aan vooruitgang, ontwikkeling en groei. Daarnaast houd ik ervan om complexe problemen te analyseren en oplossen, processen te verbeteren en efficiënter te maken, en bij te dragen aan gave IT-oplossingen die het leven een stukje makkelijker of leuker maken.

Track record

De afgelopen 20 jaar heb ik me wisselend aan de IT en aan de business kant van digitalisering bevonden, en ik vind het mooi om te zien dat die twee steeds meer in elkaar vloeien. Na 10 jaar als IT Project Manager en als IT Delivery Manager gewerkt te hebben in de financiële dienstverlening (met bijvoorbeeld een bijdrage aan de mobiele app en de internetbankierenomgeving van ING als een van de dingen waar ik het meest trots op ben), heb ik de switch gemaakt naar de energiesector. Juist in die sector is nu veel impact te maken, en zijn de vraagstukken – bijvoorbeeld op gebied van de energietransitie – levensgroot en raken ieder van ons. De rollen waarin ik me daarbij het prettigst voel zijn die van IT Delivery Manager en Product Manager, vooral omdat in beide gevallen techniek en mens samenkomen. Ik vind het geweldig om met een team van mensen te werken aan elegante (IT) oplossingen, waar met veel plezier en gemak gebruik van gemaakt kan worden.

Naast inhoudelijke bijdragen en het aansturen van teams, inclusief de HR aspecten en coaching, schep ik plezier in procesverbetering en het helpen hanteren van nieuwe werkwijzen en frameworks, zoals bijvoorbeeld Agile en SAFe.

“There is more to explore”

Op zoek naar mijn eigen Next Ground

Mijn persoonlijke motto is: “There is more to explore” wat bijvoorbeeld terug te zien is in mijn reisdrang, en hoeveel plezier het mij geeft om mensen te ontmoeten, leren kennen en ervaringen te delen.

Maar ook professioneel gezien geldt dit motto voor mij: ik vind het geweldig om gezamenlijk (want ik ben zeker geen einzelgänger) te ontdekken welke mogelijke oplossingen er voor een probleem te vinden zijn, en door te experimenteren en dingen uit te proberen te ondervinden wat het beste werkt en daar weer verder op te bouwen.

Verbonden en betrokken

Ik ben erg blij dat ik (na 8 jaar als freelancer) in Next Ground een ontzettend fijne partij heb gevonden waar ik me erg thuis voel. Het willen verbinden, klanten echt willen helpen met problemen door het bieden van structurele en kwalitatief goede oplossingen en de hoge mate van betrokkenheid bij elkaar en de bedrijven die we helpen zijn tekenend voor Next Ground, en passen erg goed bij mij als persoon. Met elkaar hoop ik nog veel mooie opdrachten te mogen vervullen, en ook andere bedrijven te helpen hun Next Ground op gebied van digitalisering te bereiken!

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.