Consultant

Renee Aalberts

Ik ben Renee Aalberts en sinds 2020 werk ik samen met Next Ground. Met ruime ervaring als business informatie analist heb ik gewerkt voor onder meer telecombedrijven, overheid en uitvoeringsinstellingen. De laatste jaren heb ik me vooral toegelegd op betaalproducten en processen bij een aantal grote banken. Verbeteren zit dan ook diep verankerd in mijn DNA.

Track record
Mijn studie bedrijfswetenschappen leerde me alle aspecten van een bedrijf en product te kennen om daarmee digitalisering en verandering integraal te benaderen. Dat heb ik eerst jaren gebruikt om in te zetten bij toepassing van workflow- en document management systemen. Dat was bij diverse organisaties, zoals overheid, telecom en uitvoeringsinstellingen. De start daarvoor is vaak een nieuwe (proces) architectuur. Ik werk graag de ontwerpen uit zodat dit gebouwd en geïmplementeerd kan worden.

Vanuit business zijn de requirements bepalend, de mensen en middelen moeten dan gericht worden op de uitwerking. Dat is een proces met vele partijen en belangen. Mijn waarde ligt in de vertaalslagen daartussen maken, de inhoud begrijpen en daarmee ook de workload concreet maken voor de betrokken collega’s.

Een voorbeeld is de ontwikkeling van een nieuwe telecomdienst, waarbij ook een moderne infrastructuur voor bedrijven opgezet werd. Ik heb de processen ontworpen, afgestemd en overgedragen voor uitvoering in de lijnorganisatie. Dat vraagt om praktische inzet, hands-on uitwerken van processen en veel afstemmen.

“Kennis delen, bundelen en samenwerken is altijd essentieel. Ik krijg energie van die samenwerking en de resultaten.”

Samenwerken geeft energie
De afgelopen jaren ben ik vooral bij de grote banken bezig om betaalproducten en processen te verbeteren. Naast complexiteit speelt dan ook de link met regelgeving, compliance en finance/grootboek een belangrijke rol. Zo heb ik voor de trade financieringen voor import en export een nieuw platform (backend) en nieuw online kanaal voor de klant mede opgezet, inclusief supportorganisatie. Ook de migratie van productdata en leveringen aan o.a. finance zijn deel hiervan.

Kennis delen, bundelen en samenwerken is altijd essentieel. Ik krijg energie van die samenwerking, hands-on aan resultaten werken en de collega’s inzicht geven in hun werkpakket. Elke schakel moet in de grotere keten passen om daarmee je eindresultaat te realiseren. Door mijn ervaringen in grote change- en digitaliseringsprojecten, kan ik dat met alle business-, operations- en IT-teams goed uitvoeren en coördineren. En dat lukt ook altijd, de hobbels en issues overwin je uiteindelijk ook samen.

Een match met Next Ground
Als freelancer zocht ik een netwerk waarin je jezelf bent, dezelfde waarden en professionaliteit ziet, en de echte klik met mensen. De digitaliseringsaanpak van Next Ground spreekt mij zeer aan en ook het centraal stellen van de mensen. We willen altijd iets extra bieden. Wat is dat extra dan? Bijvoorbeeld met ruime Agile kennis de werkwijze stap voor stap verbeteren, teamcoaching daarop, zonder dat het direct je projectscope is. Of collega’s verder helpen op aanpak en inhoud, buiten de eigen projectdoelen om.

En last but not least, iedereen wil werken in een prettige sfeer met collega’s die elkaar professioneel ondersteunen waar nodig. Next Ground biedt een bijzonder fijne, informele sfeer en ieder heeft zijn eigen expertise en is ook multidisciplinair inzetbaar. De managing partners zijn uit hetzelfde hout gesneden, en we kennen geen hiërarchie.

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.