Consultant

Ruud van Teylingen

Mijn naam is Ruud van Teylingen en ik woon in Leiderdorp. Sinds 2022 ben ik verbonden aan Next Ground. Het is mijn ambitie om organisaties en de mensen die daar werken te helpen om het werk slimmer, leuker en beter in te richten en zo de waarde van de organisatie te laten groeien. Mijn drijfveer hierbij is het willen oplossen van complexe data- en/of procesvraagstukken.

Als gedreven Business Consultant ben ik de bruggenbouwer vanuit het business perspectief en bouw ik de brug tussen de business-behoefte en de IT-ontwikkelingen. Ik help daarbij de mensen binnen de organisatie om mee te kunnen gaan in de verandering. In mijn vrije tijd kan ik als lid van de watersportvereniging in Katwijk optimaal genieten van een rijk strandleven. Sinds kort ben ik bezig om mijn kite aspiraties in de praktijk te brengen. Daarnaast ben ik met enige regelmaat te vinden op de racefiets, in de keuken of achter de BBQ.

Track record
Na mijn eerste baan als ICT specialist bij Shell en studie Informatica aan de Haagse Hogeschool ben ik gaan werken bij UniSource, een voormalige dochteronderneming van KPN. Hierbij heb ik in de ruim 26 jaar dat ik daar werkzaam ben geweest KPN zien transformeren van een voormalig staatsbedrijf naar een innovatieve commerciële organisatie. Als business consultant heb ik daar binnen de Zakelijk Markt mijn steentje aan mogen bijdragen.Ik heb hierbij de ‘harde’ kant van de IT ingeruild voor de wat ‘zachtere’ kant van de IT in relatie tot business procesmanagement. Het werken voor en met de mensen in de organisatie is waar ik mijn energie vandaan haal. In diverse projecten heb ik gewerkt aan het uniformeren van werkwijzen, het integreren van IT-systemen, het introduceren van nieuwe waarde-proposities en het optimaliseren van de klantwaarde ketens binnen de Zakelijk Markt van KPN.

De laatste 7 jaar heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van Datamanagement. Als Product Owner en (Business) Datasteward heb ik geholpen met de introductie van Masterdata-systemen voor klanten en producten binnen de ketens van de Zakelijke Markt.

“De verbinding met Next Ground is voor mij heel erg waardevol en past binnen mijn believe dat het uiteindelijk de mensen zijn die de IT ontwikkelingen en innovaties tot stand brengen”

Ontzorgen
Bedrijven vandaag de dag opereren in een omgeving die steeds meer aan verandering onderhevig is en ook steeds complexer wordt.
De verdergaande digitalisering zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van data- en procesmanagement om in deze nieuwe dynamiek de waarde-creatie van bedrijven te optimaliseren en de risico’s op een acceptabel niveau te houden. Het continue optimaliseren van de bedrijfsvoering brengt daarbij complexe vraagstukken met zich mee.

Aanpassen van kritische bedrijfsprocessen is in mijn overtuiging een samenspel tussen mensen, systemen en informatievoorziening, wat vraagt om de juiste inzichten, kennis en expertise voor een solide totaaloplossing. Met een praktijkgerichte aanpak op het gebied van proces- en datamanagement en governance ontzorg ik bij de digitale transformatie, het realiseren van een kwaliteitsverbetering in het bedrijfsproces en/of bij het implementeren of integreren van IT-oplossingen. Met behulp van business analyses, proces- en dataontwerpen en implementatiebegeleiding draag ik bij aan het succesvol maken van de benodigde veranderprojecten op het gebied van data- en procesoptimalisatie.

Samenwerking met Next Ground
In 2022 heb ik de ‘grote sprong’ gewaagd en ben ik als freelance Business Consultant aan de slag gegaan en heb ik me aangesloten bij Next Ground.

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.