Consultant

Ankie van der Sar

Ik ben Ankie van der Sar, woon in Eindhoven en ben sinds begin 2023 aangesloten bij Next Ground als projectmanager. De verbinding zoeken, vinden en zijn, is zowel in mijn werk als privé altijd mijn belangrijkste drijfveer. Met mijn positieve, dienstverlenende instelling en overtuigingskracht help ik bij het optimaliseren van de informatievoorziening in organisaties, en het verbeteren van de samenwerking tussen IT en de bedrijfsvoering. Als projectleider, implementatiemanager en informatiemanager heb ik mijn meerwaarde laten zien binnen de zorgsector, het hoger onderwijs, de overheid en in het bedrijfsleven.

Trackrecord
Eigenlijk heeft IT direct na mijn studie Facility Management altijd een grote rol in mijn werk gespeeld. De dynamiek spreekt me aan. Er zit altijd een vernieuwend aspect aan en speelt de vraag ‘wat kan het nog meer brengen?’ De complexiteit eenvoudig maken voor de gebruikers, zodat IT met plezier wordt gebruikt. Daar doe ik het voor.
Als business implementatiemanager bij de ABN AMRO heb ik tijdens een migratietraject van de pensioenproducten van de bank geschakeld met de vele verschillende stakeholders, communicatie gecoördineerd voor een goede business implementatie. Met het grote aantal klanten en het geld wat hierin omgaat, is het evident dat je als implementatiemanager ook als inhoudelijk sparringpartner fungeert om dit een tot een succes te maken.

Daarvoor heb ik ruim twee jaar gewerkt als projectleider bij de Hogeschool Utrecht. Tijdens dit project is voor het HU Gezond & Wel centrum van de Hogeschool Utrecht een Elektronisch Patiënten Dossier gebruiksklaar opgeleverd. Waarmee ook de nodige koppelingen en migratie van dossiers zijn meegenomen om zo een duurzame informatievoorziening en goede IT infrastructuur te realiseren.
Dit waren twee voorbeelden van de interim opdrachten die ik deed. Daarvoor heb ik vast in dienst gewerkt bij organisaties als de Nationale Politie en diverse zorginstellingen.

Verbinden en samenwerken
In organisaties werken veel verschillende mensen die niet altijd elkaars taal spreken. Bijvoorbeeld IT’ers die technologie ontwikkelen en de gebruikers van die technologie. Om tot het beste resultaat te komen is het essentieel dat zij elkaar begrijpen.

Ik krijg energie van het oplossen van complexe vraagstukken. Ik ben een echte bruggenbouwer die veranderingen in gang zet welke leiden tot betere samenwerking en verbeterde dienstverlening. Het schakelen met stakeholders op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau past hier voor mij heel goed bij.

“De complexiteit eenvoudig maken voor de gebruikers zodat IT met plezier wordt gebruikt. Daar doe ik het voor.”

De match met Next Ground
Na 25 jaar in dienstverband gewerkt te hebben, heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ben ik zelfstandig ondernemer geworden. Ik wil nog meer bedrijven helpen met het realiseren van hun strategische vraagstukken door middel van het implementeren van de juiste IT-oplossingen samen met de professionals uit de business en de IT collega’s. Ik fungeer dan als brugfunctie tussen de business en IT omdat ik beide talen spreek. Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik vertaal een strategisch plan naar een operationeel plan en laat het werken. Dit is ook waar Maarten en Tijmen bij Next Ground voor staan; betrokken, bevlogen en praktisch!