Consultant

Henriëtte Eijsenring

Ik ben Henriëtte Eijsenring en ben sinds 2021 als consultant aangesloten bij Next Ground. Hieronder stel ik me kort voor en vertel ik waarom ik voor Next Ground heb gekozen.

Trackrecord
Iets meer dan 30 jaar geleden startte ik mijn professionele loopbaan bij een verzekeringsbedrijf. Ik kwam vers uit de studiebanken en kreeg de kans mij te bekwamen in organisatieadvies, projectleiding en informatiemanagement. Wat mij uit die tijd is bijgebleven, is dat het beter is eerst te organiseren en daarna pas te automatiseren. Dat principe pas ik vandaag de dag nog steeds toe.

Na het verzekeringsbedrijf werkte ik als informatiemanager en projectmanager in verschillende sectoren: financiële dienstverlening, management consultancy, automotive, woningcorporatie, staffing industry en retail. Een tweede principe dat ik in de loop der jaren omarmde is: IT-projecten bestaan niet. Hoe groot de IT-component misschien ook lijkt, er zijn altijd andere aspecten die evenveel aandacht vragen. Zoals de impact van een project op de processen, de dienstverlening en natuurlijk ook de mensen in de organisatie.

“Veranderen over de hele linie, daar ga ik voor.”

Veranderen over de hele linie
Vanuit mijn ervaring kijk ik altijd net wat verder dan alleen naar ‘de IT’: veranderen doe je over de hele linie. Sinds ik een paar jaar terug de opleiding Lean Green Belt volgde, vind ik het nog leuker om over de hele linie mee te denken en organisaties bewust te maken dat er veel meer verbeterd kan worden dan sec ‘de IT’. Zelf leer ik daarbij ook nog iedere dag. Of het nu een nieuwe opdrachtorganisatie is, of een nieuwe IT ontwikkeling, werken als project- of informatiemanager verveelt nooit.

Ik prijs me gelukkig dat ik voor veel aansprekende klanten en aan mooie projecten heb kunnen werken. Waaronder Manpowergroup (Diemen), waar ik als projectlead Integrations verantwoordelijk was voor alle systeemintegraties van het nieuwe applicatielandschap. Met als resultaat dat het wekelijkse proces van urenverwerking zodanig is gestandaardiseerd en geautomatiseerd, dat in plaats van één week doorlooptijd met acht fte’s hetzelfde werk in twee dagen met twee fte’s wordt uitgevoerd.

Een match met Next Ground
Toen Maarten mij polste om, als zelfstandig consultant, me vrijblijvend aan te sluiten bij Next Ground, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik werkte met Maarten samen in de automotive sector en we delen de ‘gewoonte’ om de hele linie in beschouwing te nemen én -niet onbelangrijk- met een open mind mensen tegemoet treden. Want uiteindelijk is het allemaal mensenwerk wat we doen en daar houden we zo van!

Wil je weten wat ik of Next Ground consulting voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.