Consultant

Jakob Moll

Mijn naam is Jakob Moll en sinds 2022 ben ik verbonden aan Next Ground. Als consultant zet ik mij in om organisaties te helpen bij het oplossen van hun IT (gerelateerde) vraagstukken. Daarin ga ik, meestal als projectmanager, pragmatisch, doelgericht en gestructureerd te werk. Ik houd van afwisseling, uitdaging en diversiteit. Hieronder vertel ik meer over mijzelf.

Trackrecord
Ik heb een ruime en brede achtergrond in IT en met IT-gerelateerde onderwerpen. Branches waarin ik ervaring heb zijn ICT, Finance, Automotive, Industrie, Energie, (Water)bouw, Media, semi-overheid en Zorg. Zo werkte ik bij LogicaCMG (nu CGI) in verschillende rollen, waaronder analist, projectmanager en competence manager. In die laatste rol was ik verantwoordelijk voor een team met consultants. Sinds 2007 werk ik als zelfstandig professional, veelal in de rol van projectmanager en (interim) manager. Ik werk het liefst in steeds weer wisselende omgevingen, zodat ik telkens word uitgedaagd. Dit is ook terug te zien in de grote diversiteit aan opdrachten die ik de afgelopen jaren heb mogen afronden.

“Gewoon doen!”

Daarin hield ik mij onder andere bezig met digitale transformaties, cloud migraties, information security, organisatieveranderingen, leverancier selecties, pakket selecties, implementaties en software ontwikkelingstrajecten. En bijvoorbeeld ook met het leiden van een DevOps team. Voor een beddenfabrikant die verhuisde, waarbij de productieprocessen centraliseerden en vraaggestuurd werden gemaakt, heb ik als projectmanager bijgedragen aan het doorvoeren van de procesveranderingen en aanpassen van de informatiesystemen inclusief de vervanging van de complete ICT infrastructuur.

Samenwerken aan mooie doelen
Mijn voldoening haal ik uit samenwerken met anderen, met elkaar mooie en relevante doelen halen. Mijn focus ligt vooral op de mens, zonder daarbij het proces, de techniek en doelstellingen uit het oog te verliezen. Ik vind het belangrijk om toegankelijk te zijn, zoek graag de samenwerking op en hecht veel waarde aan communicatie, op alle niveaus van de organisatie en als verbinder tussen business en IT. Klanten kunnen van mij verwachten dat ik zeer betrokken ben en mijn verantwoordelijkheden pak. Wat ik terugkrijg van klanten, is dat ik zaken voor elkaar krijg, goed op de hoogte ben van wat er speelt in en rond projecten en teams en dat ik op de juiste momenten weet te relativeren. Ik heb een meer dan gemiddelde interesse in cybersecurity (ik ben CISSP). Loop ik in mijn opdrachten tegen bepaalde kwetsbaarheden op het gebied van veiligheid of privacy aan, dan zal ik dat zeker benoemen.

Een match met Next Ground
Maarten ken ik sinds 2008, omdat we samenwerkten tijdens een opdracht bij Pon. Nadat ik ook met Tijmen kennismaakte en merkte dat ik ook met hem een goede klik had, bleek samenwerking een logische stap. Des te meer omdat het dna van Next Ground -betrokken, deskundig, empathisch- erg bij mij als persoon past.

Wil je weten wat Next Ground consulting voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.