Consultant

Lai Yee Tsang

Ik ben Lai Yee Tsang en stel me voor het gemak altijd voor als: Lai. Sinds 2017 ben ik bij Next Ground aangesloten als consultant. Hieronder vertel ik iets over mijzelf en waarom ik voor Next Ground heb gekozen.

Trackrecord
Van huis uit ben ik een bedrijfseconoom en deze kennis heb ik ruim 11 jaar ingezet in de bancaire sector, waarbij ik verschillende functies heb bekleed. Denk hierbij aan accountmanagement, productmanagement en procesmanagement met een specialisatie in Cards Acquiring. In dit vakgebied heb ik 2 projecten gedaan die mij altijd zullen bijblijven, ten eerste is dat de migratie naar ‘Het nieuwe pinnen’ en ten tweede de ‘introductie van contactloos betalen’. In het eerste project was het een enorme uitdaging om alle zakelijke klanten te bewegen naar het nieuwe pinnen. Naast een nieuw ondertekend pincontract was namelijk ook de aanschaf van een nieuwe betaalautomaat nodig. En die kregen ze niet van de bank! Ondanks alle spannende perikelen is de landelijke harde deadline gehaald. Bij het tweede project gaat het om innovatie. Het lanceren van een ‘nieuw’ product en nieuw gedrag met als resultaat sneller kunnen betalen. Het gebruik van contactloos betalen verkoopt zichzelf, want het succes is nog dagelijks merkbaar. Meer dan de helft van de pinbetalingen wordt nu medio 2018 contactloos gedaan. Mijn aandeel in beide trajecten was het opzetten, implementeren en coördineren van het proces.

“Mijn grote drijfveer is mensen helpen om dingen gedaan te krijgen.”

Starten als freelancer
Na 11 mooie en leerzame jaren bij de bank heb ik in 2017 gekozen om een nieuw hoofdstuk te starten als freelancer met als focuspunt: procesmanagement eventueel icm Cards Acquiring. Als freelancer help ik bedrijven met mijn daadkracht om processen efficiënter en/of effectiever te maken door ze te helpen in keuzes maken en ze daarna ook uit te voeren . Hierbij hanteer ik een keten aanpak. Dit betekent dat ik altijd een brug zal slaan tussen business (front office) en de back office (o.a. IT en operations organisatie). Dit doe ik door duidelijk te communiceren en altijd de interne samenwerking op te zoeken, zodat de externe klant centraal wordt gesteld. Mijn focus is hierbij gericht op met elkaar eenzelfde doel nastreven en dit ook daadwerkelijk behalen. Ik krijg er energie van als ik in een opdracht aantoonbaar toegevoegde waarde heb kunnen leveren, want mijn grote drijfveer is mensen helpen om dingen gedaan te krijgen. Mijn drijfveer komt het beste tot uiting als ik bij bedrijven mag werken die dezelfde kernwaarden als ik hanteer en dat zijn: respect, authenticiteit en vertrouwen.

Een match met Next Ground
Een tweetal aspecten van Next Ground spreken mij aan, dat is verbeteren en oog hebben voor de mens. Verbeteren stopt namelijk niet bij het uittekenen van een nieuwe organisatiestructuur, het optimaliseren van een proces of het inzetten van een nieuw IT systeem. De mens die er(mee) werkt is hierin een belangrijke spil. Als deze niet mee beweegt, dan zal de verbetering nooit volledig worden behaald. Een sprekend voorbeeld hiervan is een proces optimalisatie opdracht van een Sales Support afdeling. Hierbij werd een nieuwe applicatie geïntroduceerd. Deze applicatie heeft de handmatige handelingen geautomatiseerd en is daardoor efficiënter geworden. Het mooie aan deze opdracht is om te zien hoe Next Ground ook support heeft gegeven aan de leidinggevende van de Sales Support afdeling. Door hem te faciliteren in de nieuwe rol als Product Owner heeft dit geleid tot een katalysator werking en is de verbetering snel geïmplementeerd en goed gedragen binnen de organisatie.

Naast dat de werkwijze van Next Ground consulting mij aanspreekt is het heel fijn om met de Managing Partners Maarten Benschop en Tijmen Pardijs te kunnen sparren op inhoud en aanpak. Ze zijn professioneel, bevlogen en hebben oog voor hun klanten maar ook voor hun eigen mensen. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik tevreden ben met mijn keuze om aan te sluiten bij Next Ground.

Wil je weten wat ik of Next Ground consulting voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.