Consultant

Larissa Sharkie

Ik ben Larissa Sharkie, woon in Amsterdam samen met mijn vriend en al mijn planten. Sinds 2022 ben ik aangesloten bij Next Ground. Doordat ik verschillende (Agile) functies heb bekleed, zie ik mezelf niet echt als één type specialist, maar meer als bruggenbouwer waarbij ik de mens centraal zet. Uiteindelijk is het ultieme doel voor mij om het leven voor mensen beter en makkelijker te maken, met behulp van technologie. Daarbij vind ik het belangrijk om mensen echt mee te nemen in veranderingen, zodat zij zoveel mogelijk uit die digitale oplossingen kunnen halen. Ik ben groot fan van co-creatie, en pas dit graag toe waar het ook maar kan. Daarnaast heb ik ook een passie voor data/datagedreven werken, waarbij ik enerzijds veel energie krijg van het ontwerpen en implementeren van de techniek en processen, en anderzijds het samenwerken met de business om hun databehoefte in kaart te brengen, zodat zij de data zodanig in kunnen zetten om hun eigen werk efficiënter en effectiever in te richten. Ook zet ik mij graag in voor Customer Experience projecten om een optimale klantbeleving te creëren.

Track record
Mijn IT avontuur startte jaren geleden bij Hostnet. De eerste paar weken werkte ik daar als financieel administrateur, maar ik was al snel benieuwd naar de core business van de organisatie: het leveren en supporten van webhosting. Ik mocht beginnen als technisch support medewerker en groeide al snel door naar de 2e lijn. Daar ontstak mijn ‘nerd lampje’ en besloot ik dat ik verder wilde leren in dit vak. In 2017 begon ik aan de HBO-deeltijd studie ‘Business IT & Management. naast mijn fulltime baan. Eind 2017 realiseerde ik me dat de baan bij Hostnet eigenlijk niet meer zo goed aansloot bij de studie, en ben ik iets anders gaan zoeken.

Begin 2018 kwam ik bij Guidion terecht als functioneel beheerder. Dit nam al snel een andere wending doordat mijn manager na 1 week vertrok. Hij was de Salesforce Product Owner en die rol heb ik overgenomen. Deze sprong in het diepe heeft uiteindelijk tot een steile leercurve geleid gedurende mijn tijd bij Guidion; van functioneel beheerder naar PO, vervolgens naar Salesforce Developer, gevolgd door Product Owner Data en tot slot Business/Data analist.

Na 3 jaar bij Guidion was het tijd voor iets nieuws en begon ik bij ING als Business Analist en Scrum master, waar ik niet alleen enorm veel heb geleerd over de financiële branche, maar ook over het samenspel tussen mensen en technologie, en hoe ik individuen en teams het beste kon coachen als Scrum Master. Mijn hoogtepunt bij ING was om als business analist te hebben meegewerkt aan het neerzetten van een data quality framework en dashboard, wat destijds daar nog een vrij nieuw concept was. En niet te vergeten; de implementatie van een data lake.

“De comfort zone is een fijne plek, maar daar groeit niets.”

Match met Next Ground:
Ik kwam met Tijmen in contact via Linkedin, en ik was meteen enthousiast na onze eerste telefonische kennismaking. We zaten duidelijk op 1 lijn qua veel verschillende dingen, met name over data. Tijdens de persoonlijke kennismaking op kantoor met Maarten en Corine waren er ook veel raakvlakken. Wat mij voornamelijk aansprak was hun no-nonsense en persoonlijke aanpak. Ze zijn transparant, energiek en ambitieus. Die eigenschappen in combinatie met hun doelen en menselijke benadering zorgen voor een fijne samenwerking met Next Ground.