Consultant

Marie-Jolie de Bruijn

Ik ben Marie-Jolie de Bruijn, woon in Breda en ben sinds begin 2020 aangesloten bij Next Ground als business analist. Ik krijg ontzettend veel energie van complexe problemen: ik wil elk detail doorgronden en leg graag de puzzelstukjes in elkaar. Next Ground bleek zo’n stukje te zijn dat naadloos aansluit op mijn persoonlijkheid.

Track record
Zo’n 7 jaar geleden ben ik gestart in de consultancybranche, waarbij ik vooral in de bank- en verzekeringswereld ben gedoken. Ik heb heel veel geleerd, mijn kennis verdiept en ervaring opgedaan als business analist, IT-consultant en Product Owner. Van migratieklussen, GAP-analyses en nieuwe portalen tot het opstellen van requirements en implementeren van softwarepakketten; de uniformiteit is in mijn eerdere functies soms ver te zoeken. Maar het is juist de diversiteit in business analyse die me zo aantrekt. Ik zie mezelf als de schakel tussen de business en IT: ik vertaal de wensen van de business naar praktische IT-oplossingen. Juist in ketens, waarbij de impact enorm kan zijn op het gehele proces.

Lekker no-nonsense
Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan: ‘Ik ga geen uitdaging uit de weg’. Toch is dat precies wat ik heb gedaan. Als ik iets moeilijk vind, geef ik 200% om het eenvoudig te maken. Een nieuwe uitdaging vond ik in 2020 ook als freelancer. Hoewel werken voor een vaste werkgever zeker z’n charme heeft, sprak de vrijheid van het freelancebestaan me bijzonder aan. De Brabantse mentaliteit past goed bij mijzelf en mijn manier van werken: lekker no-nonsense en to the point.

Een goede analist in mijn ogen? Die ziet wat anderen niet zien en hoort wat anderen niet horen. Vaak vormt het menselijke aspect de grootste uitdaging en niet het systeem. Ongeacht de weerstand die er in het begin misschien is, wil je toch dat uiteindelijk alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Hierbij is het belangrijk om alles niet te letterlijk te nemen; er is altijd ruimte voor onderhandeling. Juist het menselijke aspect zorgt ervoor dat je continu evolueert.

“Een goede analist ziet wat anderen niet zien en hoort wat anderen niet horen.”

Een perfecte combinatie
De hoge mate van verantwoordelijkheid die je als ZZP’er hebt is enerzijds heel tof, maar kan ook drukkend zijn. Mijn samenwerking met Next Ground is voor mij dan ook een gouden combinatie. Ik ben benaderd door Tijmen en Maarten. Hun werkwijze sprak me meteen aan. Ze zijn enthousiast, energiek en ontzettend ambitieus. Ook stellen ze duidelijke doelen en gaat het altijd om het begrip ‘samen’. Samen met anderen bouwen aan mooie projecten. Hierbij letten ze goed op het individu: wat voor klus past nu echt bij je? Die faciliterende houding, gecombineerd met hun professionaliteit en behoefte om te blijven innoveren, zorgt voor een fijne samenwerking met Next Ground.

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.