Consultant

Remco van Leeuwen

Ik ben Remco van Leeuwen en startte begin 2021 als consultant bij Next Ground. Hieronder vertel ik iets over mijzelf en waarom ik voor Next Ground heb gekozen.

Track record
Na mijn studie Informatics & Economics startte ik als telecom consultant bij VDVL (later Prodapt Consulting). In mijn ruim 10 jaar als telecom consultant heb ik verschillende opdrachtgevers gehad en vervulde ik overwegend rollen op het snijvlak van business en IT in de werkvelden CRM, provisioning, logistiek en migratietooling. Zo werkte ik bij KPN aan de introductie van VDSL, het snellere broertje van ADSL. Als business analist heb ik de requirements vertaald naar een oplossing en zorggedragen voor een juiste implementatie volgens planning.

Bij Tele2 heb ik in een Agile Scrum omgeving onder andere gewerkt aan de introductie van de 4G-propositie en de daarmee gepaarde migratie van bestaande klanten van 3G naar 4G. Eindgebruikers moesten gemigreerd worden van het T-Mobile netwerk naar het gloednieuwe Tele2 netwerk, wat zorgde voor flink wat uitdagingen en een erg interessante periode. Na de succesvolle migratie volgde de introductie van een nieuwe, versimpelde manier van nummerbehoud. Als Solution Architect bedacht ik samen met business stakeholders een oplossing die voor Tele2 optimaal zou werken, vertaalde deze vervolgens naar een IT-oplossing en bij de implementatie daarvan hield ik een vinger aan de pols. Tijdens de implementatie van het nieuwe nummerbehoudsproces heb ik kennisgemaakt met PortingXS, waar ik vanaf 2018 ben gaan werken. Ik was verantwoordelijk voor de uitvoering en verbetering van bestaande nummerbehoudsprocessen en het implementeren van nieuwe/verbeterde processen en applicaties.

“De overstap naar Next Ground bracht mij de perfecte mix van flexibiliteit en een vaste basis.”

Switching gears
De overstap naar Next Ground kwam tot stand door mijn relatie met Tijmen, wij waren collega’s bij VDVL. Ik merkte dat ik weer behoefte kreeg aan consultancy en de daarbij horende flexibiliteit van het wisselen van omgeving, maar toch met een vaste basis. Na een paar gesprekken met Tijmen en Maarten kwam een concrete opdracht bij een klant op tafel. Aangezien alles goed voelde, ben ik daar vervolgens direct aan de slag gegaan. Lees hier meer over mijn werk.

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.