Consultant

Rick van Loon

Ik ben Rick van Loon en startte eind 2022 als consultant bij Next Ground.
Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn kersverse gezin. Daarnaast ontdek ik graag nieuwe muziek en lees ik regelmatig een goede ‘scandi-thriller’. Doordeweeks haal ik juist energie uit het samenwerken met het team en andere collega’s om samen onze doelen te behalen en processen te optimaliseren.

Track Record
In mijn loopbaan ben ik tot nu toe voornamelijk werkzaam geweest in commerciële functies in het B2B groothandel segment. In deze periode van intensieve samenwerking met e-commerce bedrijven, platforms en grotere webshops als Bol.com en Amazon merkte ik dat ik vooral energie kreeg uit het optimaliseren en verfijnen van technische processen. Handmatige acties automatiseren en complexe zaken simpel proberen te maken.

De afgelopen tien jaar heb ik me als Project Manager en Product Owner onder andere bezig gehouden met business en software development. Denk hierbij onder andere aan meerdere ERP migratie & implementatie projecten, EDI integraties en e-commerce trajecten. Hierin heb ik gewerkt met diverse development teams, stakeholders en afdelingsteams binnen verschillende organisaties. In deze periode heb ik mij verder verdiept in procesoptimalisaties en integraties tussen diverse software pakketten en applicaties en ben ik nauw betrokken geweest bij de agile transitie van de organisatie.

Door mijn commerciële achtergrond en ervaring met IT en development teams kan ik goed de vertaalslag maken van business naar development en andersom en probeer ik teams graag te verbinden met elkaar.

Dit komt goed van pas bij mijn eerste opdracht voor Next Ground bij Lely waarbij ik als product owner van het Billing & Portal team de vertaalslag tussen de stakeholders, developers en business analisten kan maken.

“Mijn doel is altijd processen te versimpelen waar dat mogelijk is; less = more”

Waarom Next Ground
Na meer dan zestien jaar bij dezelfde werkgever was het voor mij tijd om mijn horizon verder te gaan verbreden, op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en mijzelf verder te ontwikkelen. Via Laura Versloot van Het Recruitment Lokaal ben ik geïntroduceerd bij Maarten en Tijmen en dat was direct een match. Hun enthousiasme en no-nonsense mentaliteit voelde direct vertrouwd waardoor ik niet lang nodig had om vol vertrouwen aan boord te stappen bij Next Ground.