Consultant

Jan Heida

Mijn naam is Jan Heida en sinds november 2019 ben ik als product owner verbonden aan Next Ground. Ik werk graag aan technisch complexe vraagstukken, waarbij ik op inhoud bijdraag en mensen verbind. Resultaat- en doelgericht en met als streven mensen te laten samenwerken. Hieronder vertel ik meer over mijzelf.

Track record
De afgelopen jaren ben ik als interim product owner, business analist en architect actief geweest in verschillende sectoren, waaronder de telecom. Zo ben ik jarenlang betrokken geweest bij Tele2, waar ik begon als product owner Order Management en met succes heb gewerkt aan de bouw van Tele2 Mobile 4G ‘New Telco’. Samen met 15 andere scrumteams zorgden we voor het totale landschap dat nodig was voor het nieuwe Tele2. Mijn activiteiten bestonden onder andere uit het verzamelen en gereedmaken van de vereisten voor het Order Management-domein van verschillende belanghebbenden, prioriteren van de orderbeheer-achterstand op basis van bedrijfs- en klantwaarde en bewaken van kwaliteit, tijdlijnen en voortgang van het team.
Sinds 2019 ben ik intensief betrokken bij de digitale transformatie van Lely en ben ik binnen Lely Maassluis product owner van het Horizon software Subscription Billing-team. Dit betekent het leveren van het proces en de IT van softwareabonnementen, facturering en betalingen in meer dan 40 landen wereldwijd. De levering wordt gedaan door een IT-bezorgteam in Turkije, Portugal, Nigeria en China. Binnen deze opdracht ben ik verantwoordelijk voor de scoping en oplevering van klantprocessen en IT (onboarding, dienstverlening, facturering, betalingen, afstemming, belastingen).

Organisaties helpen met hun Agile transitie
Ik vind het interessant als er eerst veel stof is, dat daarna langzaam neerdaalt en je daarna met elkaar werkt aan een gezamenlijk doel. Trajecten waarbij in het begin veel onduidelijk is, je samen uitvindt hoe kan je gaan werken en het dan ook echt gaat doen. Dat is niet altijd makkelijk te bereiken in de IT, bijvoorbeeld doordat gewoontes zijn ingesleten of risico’s worden vermeden. Mijn drive haal ik uit de combinatie van het begrijpen van de businessvraag, het maken van de vertaling en vervolgens het creëren van werkende IT-oplossingen.

“Teams met elkaar laten samenwerken, daar zet ik mij graag voor in.”

Mijn ‘can do’ houding en technische expertise zijn maximaal binnen organisaties en teams waarin een high trust, zelforganiserende, autonome, cross-functionele manier van werken is. Ik ben ‘Professional Scrum Product Owner’ gecertificeerd en krijg veel energie en voldoening van scrum en agile werken.

Mijn dag is geslaagd als er iets is bereikt. Dat kan het eind van een reguliere meeting zijn, maar ook wanneer ik mensen met elkaar verbind die elkaar anders lastig weten te vinden. Teams met elkaar laten samenwerken, daar zet ik mij graag voor in.

De match met Next Ground
Zowel Tijmen als Maarten kende ik al, waarbij ik Tijmen al langer geleden leerde kennen toen we beiden werkzaam waren in de telecom. Naast dat we een persoonlijke klik hadden, streven we allebei een zekere vorm van professionaliteit na. Ik hou van organisaties met een doel en duidelijke visie, dat is zeker zo bij Next Ground.

Wil je weten wat ik of Next Ground consulting voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.