Consultant

Jeroen Kuijlenburg

Mijn naam is Jeroen Kuijlenburg, ik woon in Alphen aan den Rijn en ben sinds 2022 werkzaam bij Next Ground als business analist. Op het snijvlak van business en IT voel ik mij als een vis in het water. Met een technische achtergrond snap ik de taal van IT, maar net zo makkelijk praat ik met de business over hun ideeën. Elke dag ga ik met plezier de uitdaging aan om samen met klanten te bouwen aan oplossingen.

Track record
Na mijn studie Elektrotechniek ging ik aan de slag als telecom consultant bij VDVL. Zo’n 7 jaar heb ik daar tal van projecten mogen doen, telkens bij de opdrachtgever KPN. Van glasvezel, mobiel en later ook triple play van provisioning tot CRM. De projecten waren vervangingsprojecten, maar ook de introductie van nieuwe business modellen voor de consumentenmarkt. Mijn bijdrage daarbij was het opstellen van requirements, uitwerken van use cases tot interface specificaties maken.

Bij bol.com heb ik daarna mijn ervaring uitgebreid en veel geleerd over Agile development, werken in scrumteams, continuous delivery, (micro) services, API’s, Cloud en automated testing. Als analist, product owner en agile projectlead werkte ik aan Logistiek via bol.com, facturatie van verkooppartners en verdere automatisering van het collection proces. Ik leerde mensen in hun kracht te zetten, zodat ze binnen hun eigen verantwoordelijkheden elke dag verder konden bouwen, om zo de enorme groei van het bedrijf aan te kunnen en het voor de (eind)klant elke dag een stukje beter te maken. Ook heb ik de veelal jonge collega’s bij bol.com, vaak aan de start van hun carrière, gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarbij lag de nadruk op luisteren en de juiste vragen stellen, om collega’s zelf de inzichten te laten opdoen.

“Werken met zo’n groep professionals, aan uitdagende vraagstukken bij klanten en samen met de klant veranderingen realiseren is voor mij een gouden combinatie.”

Vervolgens heb ik nog een aantal jaren bij Wolters Kluwer verder gebouwd aan hun e-commerce platform. Dit bestond uit het vernieuwen van de Nederlandse en Belgische webshop en de introductie van nieuwe zaken geïntroduceerd zoals een B2B portaal en in-app purchase.

Met een kritische blik kijken naar huidige processen, gecombineerd met de wil om te verbeteren en -misschien wel het meest interessante – de menselijke interactie maakt dat ik mijn werk nog steeds met veel plezier doe en wil uitvoeren bij toekomstige opdrachtgevers.

Een gouden combinatie
Remco, die een jaar eerder is gestart bij Next Ground, was de aanleiding om met Tijmen in gesprek te gaan. Door de jaren heen heb ik met hen beiden contact gehouden, al sinds we collega’s waren bij VDVL. In een eerste gesprek bij Next Ground lieten Tijmen en Maarten mij ervaren dat ze met Next Ground echt ‘wat anders’ willen doen. Hun visie om een veranderingstraject samen met de klant te realiseren sprak mij daarbij in het bijzonder aan.

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.