Consultant

Tijmen Kip

Ik ben Tijmen Kip en sinds 2022 verbonden aan Next Ground. Met mensen en teams werken, ze naar een hoger niveau brengen en samen resultaten boeken vind ik het mooiste wat er is! Vaak neem ik op natuurlijke wijze leiding en ik werk prettig in Agile omgevingen waarin gebruik wordt gemaakt van de laatste technologieën. Hieronder vertel ik graag meer over mijzelf.

Trackrecord
Het Nederlands onderwijssysteem paste mij niet helemaal. Daarom besloot ik mij na vijf jaar vwo aan te melden bij de Koninklijke Landmacht. Na een opleiding van zes maanden nam ik mijn rode baret in ontvangst. Hierna werkte ik nog vijf jaar bij de Luchtmobiele Brigade en ging ik in 2008 op uitzending naar Afghanistan. Na mijn uitzending volgde ik de mbo4-opleiding Systeem & Netwerkbeheer, om me daarna te oriënteren op een carrière buiten het leger. Dat begon met een traineeship softwareontwikkelaar, via Ajilon TTP, bij Reynolds & Reynolds. Daar werkte ik een aantal jaar aan een ERP voor de Automotive branche, terwijl ik de deeltijd hbo-opleiding Software Engineering afrondde. In die periode ontstond mijn ambitie om een team te willen aansturen. Ik ging aan de slag bij Kodision en stuurde meerdere afdelingen aan. Na vier jaar maakte ik de overstap naar Cegeka. Als Manager Software Development zette ik meerdere high performing scrumteams op, met collega’s werkzaam in Nederland en Roemenië. Hierna ben ik nog een jaar CTO/Head of Development bij Twelve geweest, waar ik de basis legde voor een productgedreven SaaS organisatie. Sinds begin 2022 werk ik als zelfstandig ondernemer en help ik met Agile Operators zoveel mogelijk mensen, teams en organisaties om Agile en High Performing te worden.

“De vinger zo snel mogelijk op de zere plek leggen en daarna organisaties echt verder helpen, daar draait het mij om.”

Organisaties echt verder helpen
Agile werken werkt. De mens centraal stellen in een veilige omgeving, waarin er met experimenteren en leren continu waarde voor de klant wordt geleverd. Dit raakt veel van de onderwerpen uit de boeken van André de Waal, thought leader op het gebied van High Performing Organizations (HPO). Mijn inzet met Next Ground is erop gericht om zoveel mogelijk plekken te creëren waar mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik geloof dat je dit het effectiefst kan doen in een omgeving waar je zelf inhoudelijk sterk bent. Voor mij is dat IT/Software Development. Ik creëer graag omgevingen waar mensen zich veilig voelen, plezier uit hun werk halen en geweldige resultaten behalen. Voor klanten is het prettig dat ik veel theoretische kennis en praktische ervaring bij softwareproductie bedrijven heb. De vinger zo snel mogelijk op de zere plek leggen en daarna organisaties echt verder helpen, daar draait het mij om. Een opdracht begint dan ook -bijna- altijd met heel vaak ‘waarom’ vragen. Antwoorden daarop geven verrassende inzichten om vervolgens samen aan de slag te gaan om het beter en anders te doen.

Een match met Next Ground
Nadat ik net voor mezelf was begonnen, kwam ik in contact met Maarten. Al gauw bleek dat we over veel zaken hetzelfde dachten en voelde de gesprekken eerder als die met een ‘oude vriend’ dan met een ‘nieuwe connectie’. Ik ben heel blij onderdeel te zijn van het Next Ground netwerk en kijk er uit naar kennis te delen en met elkaar organisaties op weg te helpen in hun (digitale) transformatie.

Wil je weten wat Next Ground consulting voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.