Consultant

Hette Cornelisse

Ik ben Hette Cornelisse, woon in Amsterdam en sinds oktober ‘22 werk ik als consultant voor Next Ground. In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten en train ik op de racefiets of trek ik mijn hardloopschoenen aan. Doordeweeks haal ik juist energie uit de samenwerking met mijn team en het bedenken van creatieve en slimme oplossingen met de opdrachtgever.

Werken met data; een vak apart
Ik werk nu zo’n zes jaar in de IT, data en digitalisering. Eerst in de Sales & Marketing voor een grote hostingprovider in de e-commerce, later in verschillende rollen op het gebied van Data & Innovatie in de publieke sector. Twee totaal verschillende takken van sport die met elkaar gemeen hebben dat je met Data & IT écht het verschil kunt maken.

De laatste jaren was ik werkzaam als product owner en later projectleider bij het Datalab van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een enorm interessante, uitdagende en diverse werkomgeving. Met het slim toepassen van data science konden we met het team de informatiepositie van het Ministerie verbeteren en beslissingen meer en meer baseren op objectieve gegevens in plaats van ervaring of onderbuikgevoel.

Hoewel ik het datagedreven werken echt als onderdeel of next step in digitalisering zie, is er een aantal belangrijke nuances te maken. Zo weet je bij een gemiddeld data-project vaak niet wat het eindresultaat gaat zijn; een van de redenen waarom data projecten vaak lijken te falen. Het datagedreven werken is meer dan het opleveren van een projecten; het is echt een cultuurverandering die een organisatie moet maken. Een andere les die ik leerde was dat menselijke intelligentie onmisbaar blijft in het maken van beslissingen, hoe gaaf en spannend een data product ook kan zijn.

“Menselijke intelligentie blijft onmisbaar in het maken van beslissingen, hoe gaaf en spannend een data product ook kan zijn.”

Next Ground en ik
In mijn rol is het essentieel dat ik de opdrachtgever goed begrijp en ik me kan verplaatsen in de ander. De vertaalslag kunnen maken; soms letterlijk door een ‘andere taal’ te spreken. Omdat ik breed geïnteresseerd ben, ligt deze rol mij goed en maakt het dat ik in verschillende omgevingen goed gedij. Dit is typisch Next Ground.

Aan gaan
Als Product Owner heb ik de luxe direct met de business aan tafel te zitten en krijg ik veel mee van het primaire proces van een organisatie. Wanneer een project of product mij dan ook nog aan het hart gaat, ga ik echt ‘aan’. Dat betekent voor mij dat ik met creatieve oplossingen kom, ik collega’s meeneem in mijn verhaal en ik doorzet tot we een werkende oplossing hebben die echt iets toevoegt. Omdat we bij Next Ground met veel partijen samenwerken die midden in de maatschappij staan, kom ik hier helemaal tot mijn recht.

Wil je weten wat ik of Next Ground consulting voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.