Consultant

Hugo Maassen

Ik ben Hugo Maassen, woonachtig in Nijmegen samen met mijn vrouw, dochter en hond. Sinds 2022 ben ik onderdeel van het Next Ground team.
Als business analist ben ik niet alleen de brug tussen business en IT maar ook tussen strategie en executie. Daarbij staat altijd de mens centraal, niet het proces of de techniek. Op die manier zorg ik ervoor dat iedereen meegaat in de gewenste verandering en alle belangen worden afgewogen. Ik krijg de meeste energie van het helpen van mensen en organisaties bij het realiseren van de doelen die ze gesteld hebben. Hierbij zet ik graag slimme oplossingen in die écht verschil maken. Door mensen beter, sneller en gemakkelijker te laten werken en hindernissen weg te nemen, zorg ik ervoor dat organisaties vooruit kunnen.

Track record
Ik ben mijn carrière gestart bij de Rijksoverheid. Eerst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en daarna bij de Belastingdienst. Hier heb ik ervaring opgedaan met het opereren in grote, complexe organisaties met lange ketens en brede stakeholderlandschappen. Ik weet wat het nut en belang is van gedegen stakeholdermanagement en ketenbeheersing. Ik zorg er dan ook altijd voor dat ik van de hoed en de rand weet zodat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Zo komen strategie, tactiek en uitvoering uiteindelijk tezamen om de organisatie naar het volgende niveau te tillen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik mij verder verdiept in data-analyse. Data kan het nieuwe goud zijn, maar organisaties zijn vaak niet ingericht om hier goed gebruik van te maken. Met mijn kennis en ervaring in het opzetten van analytics projecten help ik organisaties de volgende stappen te zetten richting een meer datagedreven organisatie.

“Ik zorg ervoor dat ik van de hoed en de rand weet zodat alle neuzen dezelfde kant op wijzen en we m.b.v. strategie, tactiek en uitvoering samen de organisatie naar het volgende niveau tillen”

Match met Next Ground
Voorheen had ik een sceptische kijk op consultancy: externe krachten die van de kant roepen hoe het beter moet, maar zelf de handen niet vuil willen maken. Echter, na een ‘onschuldig’ praatje met Maarten en Tijmen wisten zij dat beeld te kantelen. Consultancy waar de mens centraal staat, niemand bang is om met de poten in de modder te gaan staan en waar organisaties in staat gesteld worden om zelf op een hoger niveau te opereren. Dat is waar Next Ground wat mij betreft het grote verschil maakt. Bovendien sluit het naadloos aan bij mijn perspectief op goed partnerschap. Dit, in combinatie met de mogelijkheid om diverse opdrachten bij verschillende klanten te doen, heeft mij ervan overtuigd om de overstap naar Next Ground te maken.